Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι Αυγουστιάτικες Εκδηλώσεις στο Τριγωνικό


Με το πατροπαράδοτο πανηγύρι χτες Δευτέρα, 15 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου στο Τριγωνικό. Οι συμμετοχή των απανταχού Τριγωνικιωτών ήταν εντυπωσιακή σε όλες τις εκδηλώσεις γιαυτό και είχαν μεγάλη επιτυχία.
 
 Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο, 6 Αυγούστο με το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΚΙΩΤΩΝ στην πλατεία του χωριού, με χορούς από το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Ομίλου, μουσική και χορό μέχρι το πρωί.
Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, τα παιδιά του χωριού απόλαυσαν τον "Καραγκιόζη και το στοιχειωμένο Δενδρί" του Καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αγραφιώτη.
Την Πέμπτη, στις 11 Αυγούστου, οι κάτοικοι συμμετείχαν μαζικά στη συνέλευση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και ενδυνάμωσει του αγώνα για να σταματήσει η λειτουργία του ορυχείου Προσηλίου.
Την Παρασκευή, το απόγευμα στις 12 Αυγούστου, το ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΙΝΟ οργάνωσε το παιχνίδι ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ και οι ηλικίες 7-15 χρόνων, γνώρισαν τα ξωκλήσια του χωριού και το μουσείο Αθανασίου Διάκου 
Το Σάββατο, το πρωί στις 13 Αυγούστου, το ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΙΝΟ οργάνωσε πεζοπορία και γνώρισαν οι νέοι του χωριού το παλιό αρδευτικό αυλάκι, τους παλιούς νερόμυλους και την εκκλησία της Παναγίας
Το βράδυ στις 13 Αυγούστου, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Ράχη ξενύχτησαν ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ και υποδέχτηκαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο. 
Την Κυριακή, 14 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Ομίλου Δέλινο και συζητήθηκε ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεων πολλές από τις οποίες θα ενταχτούν στον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση του χωριού.
ΑΠΟ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΛΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου