Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παλαιότερα βίντεο για το Πολύρραχο

Παλαιότερα βίντεο για το Πολύρραχο


Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα οι μετρήσεις του ΚΕντρου ΠΕριβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης ενημέρωναν για τις αυξημένες ποσότητες νιτρικών στο νερό του δημοτικού διαμερίσματος Πολυρράχου.
Στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕ Κοζάνης διαβάζουμε στο σκοπό του:
«Το ΚΕ.ΠΕ.: Προσφέρει στους πολιτικούς ιθύνοντες πληροφορίες απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος…»
Άρα οι «πολιτικοί ιθύνοντες» ήταν ενήμεροι για την ακαταλληλότητα του νερού, άλλωστε ο καθένας μπορεί να δει αυτές τις μετρήσεις στην αναφερόμενη ιστοσελίδα (http://www.kepekozani.gr/), εφόσον τον …ενδιαφέρουν βέβαια.



Δείτε λοιπόν και τις επίσημες μετρήσεις για το Δ.Δ.Πολυρράχου από το 2004 μέχρι και σήμερα:


ΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ

Θεωρώ –τουλάχιστον- εγκληματική τη «μη αντίδραση» των υπηρεσιών του κράτους μας, που ενώ γνώριζαν για το πρόβλημα, άφηναν τους ανυποψίαστους κατοίκους να πίνουν το ακατάλληλο νερό εδώ και 5 χρόνια.


Όσον αφορά τα ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ στο πόσιμο νερό, στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό:


* Καρκίνο της ουροδόχου κύστης στης γυναίκες
* Τα νιτρικά άλατα στο πόσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει κυάνωση, δηλαδή μείωση της ικανότητας μεταφοράς οξυγόνου του αίματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στα νήπια ηλικίας κάτω των έξι μηνών.
… και άλλα πολλά!

Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ του Flash-tv
                        













Δείτε τις δημοσιεύσεις για το θέμα
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης Γ.Βλατής. Διαβάστε
από το Σέρβιαnet

Η ιστορία με τις θηλιές των κυνηγών


4 σχόλια:

  1. Ελπίζουμε σύντομα να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νερού. Επίσης, πέρα της δεδομένης πολιτικής βούλησης για την άρση του προβλήματος, ελπίζουμε στην αλληλεγγύη και τη θετική αντιμετώπιση από τη όμορη και πάντα φιλική τοπική κοινωνία του Τριγωνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία του νερού και την απόφαση της περσινης συνέλευσης των κατοίκων Τριγωνικού που πιθανόν και φέτος να είναι η ίδια θα τη βρείτε εδώ:
    Συνέλευση στο Τριγωνικό για την παραχώρηση νερού στο Πολύρραχο
    και εδώ ένα ακόμα άρθρο
    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το φημισμένο νερό της Μεγάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνέλευση των κατοίκων του Τριγωνικού με θέμα την "παραχώρηση νερού στο Πολύρραχο" θα γίνει το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 7 μμ στο Δημοτικό Σχολείο Τριγωνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί με εννιαίο τρόπο και για τους δύο οικισμούς με έργα εξωτερικού υδραγωγείου για το Πολύρραχο και έργα νέου εσωτερικού διζωνικού βροχωτού συστήματος για το Τριγωνικό. Επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω το πλεονάζων νερό της Μεταξάς με εμπλουτισμό της δεξαμενής βαρύτητας του Τριγωνικού.Όλα τα παραπάνω πρέπει να αντιμετωπισθούν με εννιαία μελέτη η οποία θα περιλαμβάνει τα παραπάνω ως υποέργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή