Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πώς να κάνω οικονομικές διακοπές !


Σε περίπτωση που μπορούμε να διαθέσουμε έστω και ένα μικρό ποσό για ολιγοήμερες διακοπές, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τους παρακάτω κανόνες, οι οποίοι μπορούν να μας εξασφαλίσουν μεγάλη μείωση εξόδων.

  1. Όχι διακοπές σε περιόδους αιχμής, από τα μέσα Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου, αν βέβαια έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πότε θα πάτε διακοπές. Ειδικά τον Αύγουστο οι τιμές σε όλες τις παροχές τουρισμού εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ οι υπηρεσίες που μας προσφέρονται αυτόν το μήνα είναι συχνά χαμηλότερης ποιότητας.
  2. . Προγραμματίζουμε τις διακοπές μας όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να βρούμε χαμηλότερες τιμές σε καταλύματα και πιθανά μεταφορικά εισιτήρια.
  3. Αποφεύγουμε να ξεκινάμε τις διακοπές μας το Σαββατοκύριακο, καθώς έτσι βρίσκουμε καλύτερες τιμές στα εισιτήρια των πλοίων και γλιτώνουμε και τον συνωστισμό σε αεροπλάνα, πλοία, αλλά και εθνικές οδούς.
  4. Επιλέγουμε μέρη προσβάσιμα με αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο μια μέση 4μελής οικογένεια μπορεί να γλιτώσει πάνω από 300 ευρώ από τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια αποφεύγοντας παράλληλα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε αεροδρόμια και λιμάνια. Καλή λύση αποτελούν και οι προορισμοί όπου η μετακίνηση που θα χρειαστούμε με το πλοίο είναι πολύ μικρή.
  5. Αποφεύγουμε τα ιδιαίτερα δημοφιλή μέρη, καθώς εκεί οι τιμές είναι συνήθως… φωτιά, ενώ δεν προσφέρονται και για όσους προτιμούν ήρεμες διακοπές χαλάρωσης.
  6. Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για εντοπισμό ευκαιριών. Από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι και εισιτήρια πλοίων, δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών σε ταξιδιωτικά γραφεία, στο Ιντερνετ μπορεί πλέον να βρει κανείς τα πάντα. Προσοχή μόνο στις απάτες, όπως ανύπαρκτα τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία κ.λπ.
  7. Camping. Αν είστε οπαδοί της φυσικής ζωής και επιθυμείτε σοβαρή εξοικονόμηση χρημάτων, εκατοντάδες οργανωμένα αλλά και ελεύθερα campings σε όλη την Ελλάδα σάς περιμένουν.
  8. Μαγειρεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μόνοι μας στο δωμάτιο. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, τα παραπάνω χρήματα που θα δώσουμε για την ενοικίαση δωματίου με κουζίνα τα κάνουμε απόσβεση και με το παραπάνω από τα ακριβά εστιατόρια.
  9. Εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε το δωρεάν πρωινό των ξενοδοχείων, φορτίζοντας τις μπαταρίες μας για ολόκληρη την ημέρα. Το πρωινό, άλλωστε, θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα.
  10.  Προτιμούμε τις διακοπές σε σπίτια συγγενών και φίλων, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να μείνουμε για μεγαλύτερο διάστημα σε ένα μέρος. Προσπαθούμε, ωστόσο, να συνεισφέρουμε όσο γίνεται στα έξοδα του σπιτιού ή τουλάχιστον να μην το επιβαρύνουμε τρώγοντας έξω.
  11.  Επιλέγουμε χειμερινούς προορισμούς που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα, καθώς θα πετύχετε σίγουρα χαμηλότερες τιμές για τη διαμονή σας, ενώ θα βρείτε εύκολα κατάλυμα.
  12. Αποφεύγουμε να ψωνίζουμε από τοπικά mini markets και παντοπωλεία, καθώς οι τιμές τους είναι συνήθως πολύ πιο ακριβές από ένα μεγάλο γνωστό super market της περιοχής.Προμηθευόμαστε τρόφιμα από το σπίτι πριν πάτε στην παραλία. Με αυτόν το τρόπο γλιτώνουμε έως και 10 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Ειδικά για μια 4μελή οικογένεια το ποσό ανέρχεται στα 40 ευρώ ημερησίως, δηλαδή σχεδόν 300 ευρώ την εβδομάδα.
 Αν διαθέτουμε σπίτι στο χωριό, δεν το σκεπτόμαστε καν! Είναι η καλύτερη λύση για οικονομικές διακοπές, ειδικά σε παρατεταμένες περιόδους ύφεσης.
Από pesmoupws.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου