Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πως να αντιμετωπίσω το φθινοπωρινό κρυολόγημα ! !

Μπήκε κι ο Οκτώβριος και πλέον είναι οριστικό οτι το καλοκαίρι τελείωσε. Μαζί με το φθινόπωρο, όμως, ήρθαν και τα κρυολογήματα…οι ιωσούλες…αυτο το διακριτικό βηχαλάκι που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις το βράδυ…οι κούτες με τα χαρτομάντηλα και όλα τα συναφή…! Από τη μια ξέρεις ότι δεν είναι και τίποτα το σοβαρό και πως σε μια-δύο  μέρες θα είσαι μια χαρά, αλλά από την άλλη δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις να γίνεις χειρότερα! Οπότε τι κάνεις; Κλείνεσαι σπίτι, «υποφέρεις» και καταριέσαι την ξαφνική δροσούλα που ήρθε ενώ εσυ ήσουν με το κοντομάνικο και λιαζόσουν;

Εγώ θα σου πρότεινα να προσεγγίσεις το εποχιακό αυτό κρυολόγημα από μια εντελώς διαφορετική πλευρά! Δές το σαν μια καλή ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, χωρίς να δικαιολογηθείς σε κανέναν! Πώς θα γίνει αυτό;
  • Προμηθεύσου όλα τα απαραίτητα «σύνεργα» για την αντιμετώπιση της ασθένειάς σου,από χαρτομάντηλα και καραμέλες για το λαιμό μέχρι εκχυλίσματα βοτάνων και φάρμακα! Τί θεραπευτική αγωγή θα επιλέξεις είναι στην κρίση την δική σου και του παθολόγου σου (αντε και της μαμάς σου)!
  • Διάλεξε το «κρεβάτι του πόνου»!! Αυτό θα είναι το μέρος όπου θα «σαπίσεις» για τις προσεχείς ώρες! Φρόντισε να είναι κρεβάτι ή καναπές με άμεση πρόσβαση σε τηλεόραση και υπολογιστή(να έχει κοντα πρίζες και για το laptop σου) και να διαθέτει τα πιο αφράτα και αναπαυτικά μαξιλάρια του σπιτιού. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το μικρό τραπεζάκι που θα έχεις δίπλα σου και θα άκουμπάς ό,τι χρησιμοποιείς…!
  • Πρωτού οριζοντιωθείς εντελώς, πιές ένα φυσικό χυμό, ένα τσάι ή οτι δήποτε άλλο θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα! Η καλύτερη επιλογή είναι να έχεις και κάποιον άλλον στο σπίτι για να σου φτιάχνει αυτά που χρειάζεσαι…αλλά και μόνος/η σου θα τα καταφέρεις!
  • Φτιάξε ένα ωραίο playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια…τις ταινίες που τόσο καιρό ήθελες να δεις στο dvd αλλά δεν προλάβαινες…τις εκπομπές που έχασες και θέλεις οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις! Επιπλέον, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεψαχνίσεις τα profiles όλων των φίλων σου στο facebook και να σχολιάσεις τα πάντα!
  • Εναλλακτικά μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, περιοδικά, εφημερίδες ή την ύλη που έχεις για το επόμενο μάθημα της εξεταστικής σου ή για το σχολείο! Μην παραπονιέσαι γι’αυτό…αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαινες πουθενά, τουλάχιστον κάτσε και διάβασε λίγο!!
  • Εξάντλησε τον λογαριασμό του τηλεφώνου σου και στείλε ατελείωτα μηνύματα!! Εξάλλου, δεν είσαι μόνο εσύ  «κρεβατωμένος»! Αν το ψάξεις λίγο, σίγουρα θα βρείς κι άλλους σε παρόμοια κατάσταση. Σε περίπτωση που αρκέτοι από τους φίλους σου είναι κρυωμένοι την ίδια περίοδο με εσένα, μπορείτε να κανονίσετε να κάνετε το σπίτι κάποιου πτέρυγα νοσοκομείου και να καθήσετε όλοι μαζί να φτερνίζεστε και να γελάτε…! *Αρκεί να υπάρχει και κάποιος για να μαζεύει χαρτομάντηλα!
Αυτοί και πολλοί άλλοι τρόποι υπάρχουν  για να αντιμετωπίσεις πιο ευχάριστα και ανώδυνα αυτόν τον κλασικό φθινοπωρινό επισκέπτη που ονομάζεται «εποχιακή γρίπη»…βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και …»ΑΨΟΥ»!!!
Περαστικά μας…
Από pesmoupws.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου