Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Πολυρραχιώτης μαθητής που φοιτά σε σχολείο της Ξάνθης στη Διεθνή Ολυμπιάδα της Φυσικής ήρθε ΠΡΩΤΟΣ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

Ο λόγος για τον Φώτη Σιάμμενο του Δημητρίου και της Λεμονιάς που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Φυσικής καταλαμβάνοντας την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ και όντας έτοιμος να ταξιδέψει στην ΙΝΔΙΑ.
Ο διαγωνισμός φυσικής είναι ένας από τους διαγωνισμούς που διεξάγονται στα σχολικά πλαίσια από τις επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών, που έχουν ως σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών ως προς τα αντίστοιχα μαθήματα. 
Ο Φώτης μαθητής της τρίτης τάξης του Τρίτου Γενικού Λυκείου Ξάνθης με πατέρα Πολυρραχιώτη και μητέρα Ξανθιώτισσα διακρίθηκε στο διαγωνισμό Φυσικής που συμμετείχε στην Αθήνα στις 18/4/2015 και ήρθε Πρώτος.
Επίσης, στις 31/01/2015 διαγωνίστηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας κατακτώντας την πρώτη θέση. Στις 21/3/2015 συμμετείχε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου ήρθε δεύτερος και στην τρίτη φάση 06/04/2015 ήρθε έκτος.    
Τέλος στις 28/3/2015 πήρε μέρος στο διαγωνισμό της Χημείας, φτάνοντας την έκτη θέση πανελλαδικά και όντας έτοιμος να συμμετάσχει, το καλοκαίρι 2015, στη δεύτερη φάση, από τη διάκριση της οποίας θα έχει δυνατότητα να αποτελέσει ένα από τα τέσσερα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας της Χημείας.   

Φώτη μας έκανες ως Πολυρραχιώτες υπερήφανους και σου ευχόμαστε ολόψυχα:  
«αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» 
Σε ελεύθερη μετάφραση : «Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις».

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το Φώτη. Γνωρίζει ο πρόεδρος του Πολυρράχου ότι υπάρχουν και άλλα Πολυρραχιώτικα παιδιά που έχουν ανάλογες επιδόσεις, γιατί δεν είδα καμία παρόμοια ανάρτηση???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή