Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018. Το Πολύρραχο έζησε μια εντελώς ξεχωριστή μέρα. Εγκαινιάσθηκε, <<καθιερώθηκε>> και <<καθαγιάσθηκε>> με τη χάρη του Θεού ο Ιερός Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το κέντρο της μικρής μας ενορίας.

Η ιερή ακολουθία- τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Μητροπολίτη μας κ.κ Παύλο παρουσία δεκάδας ιερέων και πλήθους πιστών. Πρωτόγνωρα τα τελούμενα. Βιώσαμε όλοι μια ατμόσφαιρα πνευματικής πανδαισίας. Ένα πνευματικό πραγματικό πανηγύρι. Χαρά, αγαλλίαση και συγκίνηση έβλεπε κανείς ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των συμμετεχόντων χριστιανών. 
Ως ευλογία και ενθύμιο προσφέρθηκε σ’ όλους μια εικόνα του προστάτη Αγίου μας και <<εγκαίνια>>, ένα κομμάτι δηλαδή από το χιτώνα που φορούσε ο Επίσκοπος την ώρα της τελετής εμποτισμένο με κηρομαστίχη.


Προσφέρθηκε ακόμη ένα κέρασμα που ετοίμασαν με χαρά οι γυναίκες του χωριού ανταποκρινόμενες στο κάλεσμά μας, τις ευχαριστούμε πολύ. 
Ευχαριστούμε ακόμη όλους τους χωριανούς -ές και μη, που με προσωπική εργασία, οικονομική ενίσχυση και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο συνέβαλαν στην προετοιμασία και την τέλεση των Εγκαινίων. 
Η στάση μας και οι επιλογές μας είχαν, από την αρχή, ως γνώμονα καθοριστικό τη στενότητα των οικονομικών της ενορίας μας. 
Η πρόσκληση για ενημέρωση όλων έγινε μόνο διαδικτυακά. 
Προσωπική πρόσκληση δε στάλθηκε σε κανέναν χωριανό λόγω άγνοιας των διευθύνσεων, κυρίως όμως λόγω φόβου μην ξεχάσουμε κάποιον άθελά μας.
Προσωπικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους τυχόν στενοχώρησα με τη στάση μου, τις προτάσεις μου και τις επιλογές μου.
Εύχομαι όλοι, με τις πρεσβείες της Παναγίας μας των Αγίων Μαρτύρων, που τοποθετήθηκαν μόνιμα στην Αγία Τράπεζα και αγίασαν το Ναό, αλλά και του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να έχουμε τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και να πορευόμαστε προσβλέποντες στην αιωνιότητα.

                                              Καραγιάννης Παναγιώτης - Θεολόγος
                                              Μέλος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου