Το απαράμιλλο ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας, έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι:
· Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των απανταχού Πολυρραχιωτών
· Να παροτρύνουμε τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αγαπήσουν τη γενέτειρα των προγόνων τους.
· Να προβάλουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Καλή ξενάγηση!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

1ο στέκι νεολαίας Πολυρράχου


Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Πολυρράχου, που παραχωρήθηκε από την Τοπική Αρχή και κατόπιν σχετικής  παρότρυνσης του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου, στεγάζεται  το 1ο στέκι νεολαίας, όπου λειτουργούν σήμερα οι εξής δραστηριότητες:


*      Ζωγραφική

*      Επιτραπέζια παιχνίδια

*    Άλλες μελλοντικές δραστηριότητες


Ζωγραφική για παιδιά

Δάσκαλος ζωγραφικής κ. Στέργιος Καπέλας

Στα πλαίσια του εργαστηρίου ζωγραφικής, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, σε έναν κατάλληλο χώρο, να εκφραστούν με τη γλώσσα της ζωγραφικής –ανάγκη έμφυτη στον άνθρωπο. Με χρώματα και σχήματα ενθαρρύνονται να εξωτερικεύσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διάφορα υλικά και τεχνικές ώστε να μπορούν να δημιουργούν και να αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους. Μαθαίνουν για τον τρόπο της δουλειάς διαφόρων γνωστών ζωγράφων, επικοινωνούν μεταξύ τους, πειραματίζονται, απελευθερώνονται. 

Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά
Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά  με τα ποικίλα επιτραπέζια παιχνίδια να ψυχαγωγηθούν και αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες. Τα παιχνίδια, γενικά, υποβάλλουν τον παίκτη σε μια ψυχική ή σωματική διέγερση, ή πολλές φορές και τα δύο. Πολλά παιχνίδια βοηθάνε, μπορεί να έχουν τη μορφή άσκησης ή να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Άλλες μελλοντικές δραστηριότητες

Στο μέλλον ευελπιστούμε να αναπτυχθούν δραστηριότητες και σε άλλους τομείς  (χειροτεχνία, χορός κ.α.).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου